Mini Betonstortsysteem

Geluidsarme luchtkanalen

Daar waar het ovale Mini luchtkanalensysteem uitermate geschikt is voor montage in verlaagde plafonds, isolatielagen, isolerende uitvullingslagen, lichte uitvullingslagen en cementdekvloeren is dit ronde Mini Beton luchtkanalensysteem ontwikkeld voor toepassing in stortbetonlagen.

Luchtkanalen

In functie van de beschikbare hoogte is er een keuze tussen ronde luchtkanalen met diameter 75 of 90 mm. De luchtkanalen worden op rol van 50 m geleverd. De ronde Mini Beton luchtkanalen zijn gemaakt van PE en zijn antistatisch. De structuur aan de buitenzijde is geribt zodat de buis makkelijk plooibaar is zonder gereedschap. De binnenzijde is voorzien van een glad membraan. De ronde luchtkanalen worden voorzien van een rubberen afdichting.

Ieder luchtventiel heeft één of twee luchtkanaal aansluitingen, waardoor eventueel reinigen eenvoudiger is, aangezien geen gebruik wordt gemaakt van T-stukken. De luchtkanalen worden aangesloten op inbouw- of opbouw verdelers. Elke ronde aansluiting op de verdeler is voorzien van een borgclip. Het volstaat om het luchtkanaal in de plenum te duwen. De borgclip vermijd dat het luchtkanaal los komt van de verdeler.

Verdeler

De verdeler verbindt de ventilatie-unit met de Mini Beton luchtkanalen. Er zijn twee soorten instort verdelers voor de luchtkanalen met Ø75 mm, de standaard instort verdeler (8 of 12 aansluitingen) en de verdelerbalk (6, 8, 10, 12 aansluitingen). De verdelerbalk kan aangesloten worden op zowel een verticaal als een horizontaal aansluitstuk.

De verdelerkast wordt gebruikt als opbouw verdeler. Er zijn 4 versies (5, 6, 10 en 15 aansluitingen) voor de 75 mm luchtkanalen en 1 versie (6 aansluitingen) voor de 90 mm luchtkanalen.

Decotivo Mini Betonstortsysteem

Ventielaansluitstuk

Voor het 75 mm systeem is zowel een haaks als recht ventielaansluitstuk beschikbaar met 2 ronde aansluitingen 75 mm en een ventielaansluiting van 125 mm. Voor het 90 mm systeem is een haaks ventielaansluitstuk beschikbaar met 1 of 2 ronde aansluitingen 90 mm en een ventielaansluiting van 125 mm. Zowel de verdelers als de ventielaansluitstukken zijn antistatisch.

Voordelen

• Geïntegreerde montagebeugels voor de verdelerkast en de aansluitingen

• Solide, duurzame en antistatische onderdelen uit PE kunststof

• Bij het inkorten van de ventielaansluitingen in kunststof ontstaan geen vonken (in vergelijking met staal), die schade kunnen aanrichten aan bv. ramen

• Geluidsdichte verdelerkast voor opbouwmontage

• Tijdbesparende montage: de buis moet enkel in het aansluitende stuk vastgeklikt worden

• Slechts één afdichting nodig per aansluiting

• Dankzij de verwijderbare klembeugel kan de buis ten allen tijde los- of aangekoppeld worden

• De verdeelbalk kan met een recht of haaks hulpstuk aangesloten worden

Vraag informatie aan

Vraag informatie aan voor: Mini Betonstortsysteem