Wil je gezondheidsproblemen vermijden? Dan is een goede ventilatie van je woning noodzakelijk. Een kwalitatief ventilatiesysteem is belangrijk in elke gesloten ruimte, maar is pas écht onmisbaar in de zogenaamde ‘natte’ kamers in een woning, zoals de badkamer, het toilet of de wasplaats. Wanneer het vocht dat je produceert door te douchen, te ademen of te koken geen weg naar buiten vindt, kunnen er ongezonde schimmels ontstaan die het gevolg zijn van vochtproblemen. Een raam openen is niet voldoende om dit te vermijden, maar wat is dan wel een geschikt ventilatiesysteem voor je badkamer?

Een natuurlijk ventilatiesysteem is niet voldoende in je badkamer

De meest voor de hand liggende manier om je badkamer te ventileren, is het openen van een raam of het installeren van een ventilatierooster. Deze natuurlijke manieren van verluchten zijn erg betaalbaar en kunnen wel wat verse lucht binnenbrengen, maar zijn vaak niet voldoende. Een ventilatierooster zal maar in beperkte mate de vuile lucht naar buiten voeren en via een open raam komt er onvermijdelijk ook koude lucht binnen. Een vochtige ruimte als een badkamer heeft dus nood aan een andere ventilatiemethode om vochtproblemen te vermijden. Bij Decotivo bieden we een ventilatiesysteem D aan dat zorgt voor hét perfecte klimaat in je badkamer.

De ideale ventilatie voor je badkamer: ventilatiesysteem D

Wanneer je kiest voor ventilatiesysteem D, laat je niets aan het toeval over. Dit mechanische ventilatiesysteem vervangt de vervuilde lucht in je badkamer automatisch door schone, verse buitenlucht. Een ventilatiesysteem D zorgt voor de perfecte luchtkwaliteit zonder dat jij aan comfort moet inboeten. Klink goed? Het wordt nog beter: een ventilatiesysteem D is de perfecte keuze voor een energieneutrale woning of een passiefhuis, omdat het warmteverlies minimaal is. Dit systeem haalt de warmte uit de afgevoerde lucht en warmt er de aangevoerde lucht mee op. Zo verlies je een minimum aan warmte en bereik je een maximum aan comfort. Wist je trouwens dat het ventilatiesysteem D ook fluisterstil is? Zo geniet jij in alle rust van een ontspannend bad.

 

Over deze blogpost

Labels: