Het ventilatiesysteem D zorgt goed voor jou en garandeert een perfect binnenklimaat. Een kwalitatief ventilatiesysteem biedt talloze voordelen voor je gezondheid, maar heeft ook zelf af en toe wat ‘verzorging’ nodig.  Met deze vier tips onderhoud je je ventilatie en ben je zeker dat je ventilatiesysteem lang meegaat.

Tip 1: Controleer de luchtfilters van je ventilatiesysteem

De luchtfilters zijn een belangrijk onderdeel van je ventilatiesysteem. Dankzij deze filters geniet je van heerlijk frisse lucht zonder pollen en fijnstof. Om een optimale filterwerking te garanderen, moet je dit onderdeel af en toe controleren. Een check-up is maximaal om de drie maanden nodig en is gelukkig erg eenvoudig. Ben je nogal vergeetachtig? Zet een herinnering in de agenda van je smartphone. Zo weet je dat het weer tijd is om de luchtfilters na te kijken.

Tip 2: Besteed ook aandacht aan de andere onderdelen

De luchtfilters van je ventilatiesysteem krijgen waarschijnlijk de meeste aandacht, omdat ze vaak lawaai beginnen te maken wanneer ze vuil zijn. Toch moet je ook de andere componenten af en toe controleren. Zo kijk je de elektrostatische filter het best om de 15 à 18 maanden na. Een klus die je gemakkelijk zelf kunt uitvoeren!

Tip 3: Laat af en toe een installateur langskomen

Zoals je al kon lezen, is het onderhoud van je ventilatiesysteem eenvoudig zelf te doen en heb je er geen bijzondere voorkennis voor nodig. Toch laat je ook het best om de acht jaar een installateur langskomen. Die zal de unit aan de binnenzijde nakijken en onderdelen zoals de ventilatoren en de warmtewisselaar reinigen.Ook het kanalensysteem van je ventilatie heeft om de acht jaar een professioneel nazicht nodig. Je kan het kanalensysteem laten reinigen door een installateur of een gespecialiseerde firma.

Tip 4: Negeer geen waarschuwingen

Normaal gezien mag je de aanwezigheid van je ventilatiesysteem niet merken. Hoor je toch een vreemd geluid of werkt je ventilatie niet meer naar behoren? Dan is er iets meer aan de hand. Alle Decotivo-ventilatie-units zijn uitgerust met een meldingssignaal dat je jaarlijks waarschuwt wanneer de filters vervangen moeten worden. Negeer deze waarschuwing niet!

Over deze blogpost

Labels: