De zomers worden steeds warmer en we klagen dan ook alsmaar vaker over bloedhete temperaturen. In de winter genieten we dan weer graag van een lekker warm huis en een aangenaam binnenklimaat. De ideale kamertemperatuur bereiken is soms niet gemakkelijk. Overweeg jij ook de aankoop van een airco om je huis op perfecte temperatuur te krijgen of beschik je al over airco? Ontdek dan hoe je deze perfect kan combineren met een ventilatiesysteem D. Wij bespreken in dit artikel waarom dit een gouden combinatie is.

Combineer ventilatie en airco

Er bestaan verschillende soorten ventilatiesystemen: systemen A, B, C en D. Bij Decotivo kiezen we voor ventilatiesysteem D omdat dit de beste ventilatie biedt. Systemen A en B zijn erg verouderd en worden nog maar zelden gebruikt aangezien ze de temperatuur niet efficiënt kunnen regelen. In tegenstelling tot ventilatiesysteem A, B en C kun je dit systeem ook combineren met een separate airco-installatie. Zo geniet jij steeds van de perfecte temperatuur, winter en zomer!

Warmterecuperatie met ventilatiesysteem D

Het ventilatiesysteem D, ook gekend als balansventilatie, werkt volledig mechanisch en voert lucht af en aan in je huis. Twee muisstille ventilatoren brengen gebruikte lucht naar buiten en voeren weer verse lucht naar binnen. Daarbij maakt een ventilatiesysteem D ook gebruik van warmterecuperatie. De warmte die de woning verlaat, wordt gerecupereerd en warmt de binnenkomende lucht weer op. Het systeem zorgt dus voor een perfecte balans en is daarom zeer geschikt voor passiefwoningen.

De combinatie van ventilatiesysteem D met een airco

Deze warmterecuperatie zal ook tijdens warme zomerdagen van pas komen. De warmteterugwinning van het ventilatiesysteem D zal op warme momenten juist werken als kouderecuperatie. De binnenlucht is op dat moment kouder dan de buitenlucht wanneer je een airco gebruikt. De lucht die naar binnenkomt, zal dan eerst worden afgekoeld door je ventilatiesysteem. Er gebeurt dus eigenlijk nét het tegenovergestelde als in de winter. Met een ventilatiesysteem D vermijd je dus altijd dat de energie die je betaalt voor het verwarmen (in de winter) of koelen (in de zomer) van lucht verloren gaat.

Over deze blogpost

Labels: