Het belang van een goede ventilatie in je woning valt niet te onderschatten. Niet alleen verplicht de EPB-wetgeving je om nieuwbouwwoningen te ventileren, je bent dit ook je gezondheid verschuldigd. Daarom investeer je het best in een goed ventilatiesysteem. Je lichaam is je alvast dankbaar!

Waarom je gezondheid baat heeft bij een goede ventilatie

Je kent het gevoel vast wel: er hangt een muffe geur in huis, er lijkt te weinig zuurstof in de lucht te zitten en je hoofd voelt vermoeid en zwaar. Je kunt dan het raam even openen, maar dit ventileert niet voldoende. Bovendien komt de koude in de winter zo binnen en kun je onmogelijk altijd een raam laten openstaan uit veiligheidsoverwegingen. Daarom kies je beter voor mechanische ventilatie. Een ventilatiesysteem D voert schadelijke stoffen af naar buiten en brengt weer verse lucht naar binnen.

Gedaan met kwaaltjes en allergieën

Slechte stoffen in huis bouwen zich op door combinatie van CO2, waterdamp en chemische stoffen (bijvoorbeeld afkomstig van schoonmaakproducten of verf). Door een teveel aan waterdamp ontstaat condensatie en worden vervolgens ziekteverwekkende schimmels gevormd. De nadelige effecten op je welzijn zijn niet min. Je kunt last krijgen van hoofdpijn, een verminderd concentratievermogen en allergieën. Gelukkig kun je deze kwalen vermijden met een goed ventilatiesysteem. Wanneer een ventilatiesysteem D verse lucht aanvoert, wordt die meteen gefilterd. Door deze ingreep heb je geen last van hinderlijke pollen of andere allergie-opwekkers in je woning.

Wil jij ook genieten van de gezondheidsvoordelen van een betere ventilatie? Ontdek dan alles over het ventilatiesysteem D en zet alvast een eerste stap naar een optimale gezondheid.

Over deze blogpost

Labels: