Een goede ventilatie in gesloten ruimtes is van groot belang voor je gezondheid. Om ongezonde schimmels te vermijden en een gezond binnenklimaat te garanderen, kies je het best voor een degelijk ventilatiesysteem. Wanneer dit systeem dan ook nog eens gebruik maakt van warmteterugwinning, zit je helemaal goed. Wij vertellen je meer over de positieve invloed van warmteterugwinning op je levenskwaliteit.

Hoe werkt warmteterugwinning?

Bij Decotivo bieden we ventilatiesysteem D aan. Twee fluisterstille ventilatoren zorgen ervoor dat verse lucht wordt aangevoerd en dat gebruikte lucht het huis verlaat. Het grote voordeel van het systeem D is dat het met warmteterugwinning werkt. Dat houdt in dat een warmtewisselaar de warmte uit de lucht die naar buiten gaat recupereert. Daarna wordt die warmte hergebruikt om de binnenkomende frisse lucht op te warmen. 

De voordelen van warmteterugwinning

Je raadt het al: je bespaart heel wat geld door warmteterugwinning! Dat komt doordat je tot maar liefst 98% van de verwarmde lucht kunt terugwinnen met een ventilatiesysteem D. Want zeg nu zelf: het is toch zonde om lucht te verwarmen en die erna meteen weer weg te gooien?

Ideaal voor mensen met allergieën

Allergieën kunnen een zeer negatieve invloed hebben op je levenskwaliteit. Met een ventilatiesysteem D geniet je van warmterecuperatie zonder je zorgen te hoeven maken over allergieën. Dit systeeem bevat namelijk een geïntegreerde filter die komaf maakt met fijn stof en pollen. De filter zit in alle ventilatiesystemen D!

Eindelijk rust binnen

Met een ventilatiesysteem D geniet je van verwarmde, schone lucht én een stille omgeving. Niet alleen is de ventilatie zelf uiterst stil, je hoeft nu ook geen ramen meer te openen. Zo hou je storende omgevingsgeluiden buiten en profiteer je van een betere nachtrust.

Over deze blogpost

Labels: