Bij Decotivo leggen we de lat steeds hoog. Onze laatste nieuwe ontwikkeling, de nieuwe DX-ventilatie met warmterecuperatie, stelt dan ook niet teleur. Twee jaar hard werken resulteerde in een fluisterstil ventilatiesysteem met een toprendement. Ontdek hier wat dit staaltje toptechnologie te bieden heeft!

Keuze uit drie modellen

Binnen de DX-generatie heb je de keuze uit drie modellen: een van 400, 500 en 600 m3/h. De toestellen hebben stuk voor stuk een erg laag opgenomen vermogen. Twee mechanische ventilatoren zorgen voor de afvoer en aanvoer van lucht. Gezonde lucht komt binnen via een ventiel in het plafond of in de muur dat zich in een zogenaamde ‘droge ruimte’ bevindt – denk maar aan de slaapkamer of de woonkamer. De vuile lucht wordt dan weer in ‘natte ruimtes’ afgezogen, zoals de badkamer of de keuken. Dankzij designventielen in het plafond wordt je mooie interieur niet gestoord.

Warmterecuperatie: een van de grootste troeven van DX-ventilatie

De lucht die je woning binnenkomt, is uiteraard een stuk kouder dan de binnenlucht. Je hebt dan ook veel energie nodig om die lucht weer op temperatuur te krijgen. Daarom maakt de DX-ventilatie voor 90 procent gebruik van warmterecuperatie – zo blijft energieverlies tot een minimum beperkt. Een unieke Octogon-warmtewisselaar die in het ventilatiesysteem zit ingebouwd gebruikt de warmte van de afgevoerde binnenlucht om de verse buitenlucht op te warmen. Geen zorgen: dit type warmteterugwinning zorgt niet voor een hoger verbruik.

Nóg meer voordelen

Naast warmterecuperatie en een uitstekend rendement, biedt de DX-ventilatie nog meer voordelen:

-        Een automatische en constante debietregeling, zodat je ventilatiesysteem steeds optimaal werkt

-        Een snelle en eenvoudige installatie, dankzij twee woningaansluitingen aan de voor- en achterkant (die zowel een horizontale als een verticale plaatsing mogelijk maken)

-        Een strakke vormgeving van het toestel, waardoor hij amper opvalt in je woning

-        Fluisterstille ventilatie, gezien de DX-systemen tot de stilste op de markt behoren

 

Meer weten over de DX-ventilatie? Onze experts helpen je graag verder.

Over deze blogpost

Labels: