Hoe graag je je huisdieren ook ziet, van de vieze geurtjes die ze produceren ben je toch net iets minder fan. Gelukkig is er voor dit ongemak een eenvoudige oplossing. En dan hebben we het niet over lapmiddelen als interieursprays of geurkaarsen, die slechts tijdelijk helpen en bovendien ongezond zijn voor je viervoeter. Door continu te ventileren geef je stank geen kans én hoef je je niet meer te excuseren aan je gasten voor de onaangename geuren in huis.

Zó maak je komaf met vieze dierengeurtjes

Vieze geuren moet je niet maskeren, maar afvoeren. Met een degelijk ventilatiesysteem leid je vervuilde, slecht ruikende lucht weg en haal je verse lucht binnen. De meest efficiënte manier om dat te doen is met mechanische ventilatie. Dit type ventilatie is al verplicht bij nieuwbouw, maar kan ook achteraf nog geïnstalleerd worden. Dat is handig als je bijvoorbeeld een nieuw huisdier verwelkomt of met je huisdier naar een bestaande woning zonder mechanisch ventilatiesysteem verhuist.

Handig: decentrale ventilatie

Stel je de installatie van een mechanisch ventilatiesysteem uit, omdat je geen zin hebt om grote breekwerken te laten uitvoeren? Dat is geen excuus, want dankzij decentrale ventilatie hoef je geen ingrijpende verbouwingen, noch grote uitgaven te doen. Een decentraal ventilatiesysteem met warmteterugwinning plaatsen gebeurt snel en eenvoudig, omdat het systeem maar uit één unit bestaat. Die wordt geïnstalleerd in een ruimte die grenst aan buiten. Ondanks zijn compacte formaat is zo’n ventilatiesysteem erg krachtig, waardoor je huis snel geurvrij is.

Minder last van geuren én allergieën

Met een mechanisch ventilatiesysteem sla je twee vliegen in één klap: je maakt niet alleen komaf met slechte geuren, maar ook met allergenen. De lucht in huis wordt voortdurend ververst, waardoor het binnenklimaat een stuk gezonder is. Ideaal als een van je huisgenoten allergisch is aan huisdieren dus.

Heb je nog vragen over onze ventilatiesystemen? Neem gerust contact op.

Over deze blogpost

Labels: