Met elektrische verwarming zorg je in een mum van tijd voor een aangename temperatuur in ruimtes zoals de woonkamer, keuken of badkamer. De elektrische weerstand die in zulke radiatoren is gemonteerd, warmt een interne vloeistof op. Je hebt dus geen aansluiting op de centrale verwarming nodig. Bovendien kun je de toestellen via verschillende regelingen eenvoudig aansturen. Wist je trouwens dat je elektrische radiatoren perfect kunt combineren met centrale verwarming?

Elektrische of centrale verwarming?

Het is belangrijk om de juiste soort verwarming voor elke kamer te kiezen. Hou zeker rekening met de afmetingen van de ruimte. Moet je bijvoorbeeld een grote woonkamer verwarmen? Dan is het een goed idee om naast de centrale verwarming een elektrische radiator als extra warmtebron te installeren. Ook in de badkamer kan een elektrische badkamerradiator een grote aanwinst zijn. Modellen als de Quatre Bad Electric zijn hét bewijs dat je met elektrische verwarming zeker niet moet inboeten op stijl!

De voordelen van elektrische verwarming

Elektrisch verwarmen is een goede manier om zuinig om te springen met de warmte in je woning. Maar zuinigheid is niet het enige pluspunt van deze toestellen: de installatie is zeer eenvoudig en kan snel worden uitgevoerd, omdat je geen schoorsteen of stookruimte nodig hebt. Daarnaast is de investeringskost voor elektrische verwarming erg laag, aangezien je ook geen aansluiting op de centrale verwarming moet voorzien. Ten slotte hebben de toestellen stuk voor stuk een hoge warmteafgifte en bereiken ze in een sneltempo de juiste temperatuur.

Twijfel je nog?

Ben je op zoek naar een zuinige manier om je woning te verwarmen? Twijfel je nog tussen elektrische radiatoren en centrale verwarming? Contacteer ons dan voor meer informatie. De Decotivo-specialisten staan je bij met deskundig advies en helpen je de beste keuze te maken.

Over deze blogpost

Labels: