Aluminium en staal zijn beide zeer kwalitatieve keuzes voor radiatoren. Bij Decotivo vind je een ruime keuze in de twee materialen. Het komt er enkel nog op aan om een radiator te kiezen die past bij de ruimte en bij jouw stijl. Wij zetten de verschillen tussen staal en aluminium op een rijtje en maken je wegwijs in het uitgebreide assortiment van Decotivo.

Het grootste verschil tussen aluminium en staal

Aluminium is een zeer licht materiaal. Hierdoor zijn aluminium radiatoren makkelijk zelf te monteren. Laat je de installatie toch liever over aan een professional? Dan is de kans groot dat een installateur een licht aluminium model zelfs helemaal alleen kan hanteren. Neem contact met ons op voor een professionele installatie van je radiator.

Als ecologie een rol speelt

Ben je begaan met het milieu? Dan vind je het waarschijnlijk interessant om te weten dat radiatoren in staal én aluminium geschikt zijn om te verwarmen op lage temperatuur. Aluminium radiatoren hebben bovendien een kortere reactietijd door een kleinere waterinhoud. Hierdoor ontstaat er een betere warmtegeleiding. Dit is niet alleen voordelig voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee!

Verschil in keuze

Onze collectie stalen radiatoren is net iets groter en biedt dus iets meer keuze in stijlen. In onze stalen collectie vind je bijvoorbeeld ladderradiatoren zoals de publiekslieveling Fara. Deze modellen zijn ideaal om je handdoeken te drogen in de badkamer en ze geven de ruimte een stijlvolle look. Wil je je handdoeken liever drogen op een aluminium radiator? Dan kun je kiezen voor een handdoekbeugel die makkelijk te bevestigen is op je aluminium verwarming. Welk materiaal je ook kiest, je bent zeker van kwaliteit en een uiterst hoge warmteafgifte.

Over deze blogpost

Labels: