Hou je van een lekker warme woonkamer, maar heb je het graag frisser wanneer je onder de wol kruipt? Dan kies je het best voor thermostatische radiatorkranen of thermostaatkranen op je radiator. Zo kun je de temperatuur voor elke ruimte in je woning apart instellen en gaat er geen energie verloren.

Een thermostaatkraan op je radiator in elke ruimte

Er bestaat geen ideale temperatuur voor je hele woning. De perfecte temperatuur verschilt namelijk van kamer tot kamer. We raden je aan om de woonkamer, waar je ’s avonds gezellig in de sofa zit, te verwarmen tot een aangename 21°C. De slaapkamer hou je dan weer best rond de 15°C, aangezien hoge temperaturen nefast kunnen zijn voor je slaapkwaliteit. De warmste ruimte in huis is uiteraard de badkamer. Daar mag je de thermostaatkraan zelfs rond de 23°C instellen. Er is dan ook niets heerlijker dan in een warme omgeving nagenieten van je zalige bad of douchebeurt!

De functie van een thermostaatkraan

Een slimme thermostaat met zoneverwarming of thermostaatkranen op je radiator zorgen voor een aangepast binnenklimaat. Een thermostaatkraan is een draaiknop die op je radiator wordt gemonteerd. Met die knop kun je elke radiator apart instellen en zorg je voor de juiste temperatuur in iedere kamer.

Combinatie met een automatisch radiatorthermostaat

Combineer een klokthermostaat met een automatische radiatorthermostaat voor een optimale instelling van de temperatuur in je woning. Die laatste automatiseert de temperatuurregeling in elke kamer zonder elektrische aansluiting. Zo’n toestel is niet alleen zeer handig, maar helpt je ook om energie te besparen.

Het ideale scenario

Als je ons vraagt of het nuttig is om thermostaatkranen op je radiatoren te installeren, dan antwoorden wij volmondig: ja! Al combineer je zulke kranen in een ideaal scenario met een (digitale) thermostaat. De combinatie tussen beide hulpmiddelen zorgt voor een optimaal binnenklimaat!

Wil je meer informatie over thermostaatkranen op je radiator? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

Over deze blogpost

Labels: