Ben je op zoek naar nieuwe radiatoren en vraag je je af welke soort toestellen je het best kiest? Dan heb je misschien al elektrische radiatoren overwogen. In verschillende situaties zijn elektrische modellen zeker een goed idee, maar soms kies je toch beter voor centrale verwarming met een condensatieketel.

Elektrische radiatoren als aanvulling

Een elektrische radiator heeft geen aansluiting op de condensatieketel nodig, maar geeft wel dezelfde warmte af als een traditionele radiator. Een weerstand, die in een elektrisch verwarmingstoestel is gemonteerd, warmt een interne vloeistof snel op. Vervolgens wordt ook de radiator zelf warm en geniet je van een aangename temperatuur.

Elektrische radiatoren doen het uitstekend als aanvulling op de andere radiatoren in je woning. Vooral in kamers waar geen leidingen zijn voorzien, zijn deze toestellen dé aangewezen oplossing. Kan je badkamer bijvoorbeeld nog wat extra warmte gebruiken? Of heb je een zolderkamer zonder verwarming? Dan is een elektrische radiator altijd een slim idee.

Je volledige huis elektrisch verwarmen

Elektrische radiatoren zijn snel en eenvoudig geïnstalleerd zonder enig breekwerk. Je hoeft geen grote investeringen te doen, aangezien er geen leidingen geplaatst moeten worden. Daarnaast geniet je van een hoge warmteafgifte én een snelle opwarming van de ruimte.

Afhankelijk van je warmte-behoefte kun je kiezen voor elektrische radiatoren of voor centrale verwarming met radiatoren op water. Zo kun je BEN-woningen voordelig elektrisch verwarmen aangezien de warmte-behoefte hier zeer laag ligt. Een combinatie van beide soorten verwarming is natuurlijk ook altijd mogelijk.

Decotivo heeft een ruim aanbod aan elektrische radiatoren. De verschillende collecties bewijzen dat je bij elektrische verwarming echt niet moet inboeten aan stijl en bieden voor ieder wat wils.

Heb je vragen over onze elektrische radiatoren? Contacteer ons dan geheel vrijblijvend. 

Over deze blogpost

Labels: