Is je energiefactuur de laatste tijd torenhoog? Past je oude verwarming niet meer in je interieur? Dan zijn je radiatoren aan vervanging toe! Maar hoe maak je de overstap naar nieuwe modellen? Het aanbod van Decotivo is zeer uitgebreid. Wij maken je wegwijs in het assortiment en vertellen hoe je, stap voor stap, nieuwe radiatoren kiest.

Stap 1: Kies de juiste nieuwe radiator

Het is absoluut belangrijk om een geschikte radiator te kiezen voor elke kamer. Bereken eerst het volumevan elke ruimte (lengte x breedte x hoogte). Vermenigvuldig dit volume vervolgens met het aantal watt dat nodig is voor een optimale verwarming. Vraag je je af wat de ideale wattage is? Een installateur geeft je graag advies! Is je woning erg goed geïsoleerd? Dan kun je voor een iets lager wattage gaan.

Stap 2: Kies een goede plaats voor je nieuwe radiator

Stel jezelf ook de vraag waar je je nieuwe radiatoren het best kunt plaatsen. Ga er niet meteen vanuit dat je de nieuwe exemplaren gewoon op de plaats van de oude moet hangen. Het is het ideale moment om de plaatsing te herbekijken om zo optimaal te genieten van de stralingswarmte. Plaats je verwarming bij voorkeur naast ramen of deuren. Dat zijn de plaatsen waar de koude je huis binnenkomt. Kies ook een radiator die helemaal past bij jouw stijl. Zo geniet je ook van de vormgeving van je verwarming als die in het zicht hangt. Decotivo biedt radiatoren naar ieders smaak, in aluminium of staal.

Stap 3 : Zeg vaarwel tegen je oude radiatoren

Je oude radiatoren loskoppelen? Dat klusje kun je perfect zelf uitvoeren! Vaak is het ook mogelijk om je nieuwe verwarming helemaal zelf aan te sluiten. Heb je toch liever wat professionele hulp? Contacteer dan een professionele installateur!

Over deze blogpost

Labels: