ideale kamertemperatuur bestaat niet. Wat jij als een comfortabele temperatuur ervaart, is namelijk sterk afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Daarnaast is de ene ruimte de andere niet. Toch kunnen we je enkele richtlijnen geven, zodat je kunt genieten van een aangenaam binnenklimaat zonder een torenhoge energiefactuur.

Wat is de optimale temperatuur voor je woonkamer?

De woonkamer is het hart van je woning: je spendeert er veel tijd met je gezin en ontvangt er gasten. Het is daarom belangrijk dat je leefruimte aanvoelt als een warm nest. En dat mag je gerust letterlijk nemen! Zorg dus voor een temperatuur tussen de 19°C en 22°C, maar liever niet hoger. Iedere graad meer wreekt zich op je factuur én op het milieu.

Hoe warm mag het in de badkamer zijn?

Je badkamer mag gerust enkele graden warmer zijn dan je leefruimte. Je draagt er immers zelden veel kleren. Zet de verwarming daarom rond de 23°C. Deze temperatuur heb je in no time bereikt met een Decotivo-handdoekradiator.

En in de slaapkamer?

De ruimte waarin je slaapt, hou je beter koel. Zet de verwarming niet hoger dan 20°C en tracht te streven naar een kamertemperatuur rond de 16°C. Een frisse neus doet namelijk wonderen voor je slaapkwaliteit!

Wat als je niet thuis bent?

Bovenstaande temperaturen zijn aangewezen wanneer je gewoon thuis bent. Ga je naar het werk en zijn de kinderen op school, dan laat je de verwarming het best enkele graden zakken. Vertrek je voor langere tijd op reis? Stel je verwarming dan in op 14°C. Wanneer je de thermostaat lager instelt, kan dit tot vochtproblemen leiden.

Wil je meer informatie over de perfecte temperatuur voor je Decotivo-radiatoren? Contacteer ons dan geheel vrijblijvend.

Over deze blogpost

Labels: